Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, kan het lastig zijn om geld te lenen. Bij veruit de meeste leningen, zeker via de bank, vindt er vrijwel altijd een toetsing via het BKR plaats. Wanneer je negatief geregistreerd blijkt te zijn, kom je vaak niet in aanmerking voor krediet. Echter, is er toch een mogelijk om geld te kunnen lenen wanneer je negatief geregistreerd staat, namelijk door middel van een minilening.

Voorwaarden voor het aanvragen van een minilening

Via een minilening is het dus mogelijk om zonder BKR-toetsing geld te lenen. Wel moet je bij het aanvragen van een dergelijke lening aan een aantal andere voorwaarden voldoen. Zo wordt er over het algemeen een minimum maandinkomen van 1.000 euro gevraagd. In sommige gevallen kan je ook een lening krijgen zonder loonstrook of vast inkomen, maar dan dient een familielid of een vriend voor jou garant te staan. Daarnaast moet je in Nederland wonen, een e-mailadres hebben en in het bezit zijn van een telefoon met Nederlands telefoonnummer. Dit is nodig omdat je per sms op de hoogte wordt gehouden over ontwikkelingen rondom de aanvraag van je lening.

Hoogte van het te lenen bedrag

De maximale hoogte van het bedrag dat je kan lenen hangt af van het feit of het je eerste aanvraag is of dat je dit al eerder hebt gedaan. Bij je eerste aanvraag is er vaak een bepaalde maximumbedrag dat je kan lenen, waarbij dit bedrag weer verschilt per kredietverstrekker. Wanneer je je minilening volgens de voorwaarden en afspraken hebt afgelost, dan kan je de volgende keer waarschijnlijk een hoger maximumbedrag lenen. Afhankelijk van de hoogte van het te lenen bedrag, kan je kiezen voor welke afbetaaltermijn je kiest. Hoe hoger het bedrag, hoe langer je erover zal mogen doen om af te lossen.

Negatieve BKR-registratie

Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, is het mogelijk om je gegevens op te vragen en na te kijken of de registratie wel klopt. Als je het vermoeden hebt dat de gegevens niet kloppen, dan kan je hier bezwaar tegen maken. Wanneer inderdaad blijkt dat de informatie van het BKR niet klopt, worden de onjuiste gegevens gecorrigeerd. Daarnaast is het ook goed om te weten dat niet alle betalingsachterstanden door het BKR worden geregistreerd. Een betalingsachterstand bij een mobiele telefoonprovider wordt bijvoorbeeld niet opgenomen in het register van het BKR.

Hoe kan het dat ik geld kan lenen zonder BKR?

Je kan door middel van een minilening geld lenen zonder BKR omdat hier dus niet op getoetst wordt. De reden dat dit niet gebeurt is dat dit over het algemeen veel geld kost. Daarnaast is het op deze manier ook mogelijk om geld te lenen voor mensen met een betalingsachterstand. Het gaat hier om een beperkt bedrag, maar toch biedt het voor veel mensen wel een tijdelijke oplossing. Wanneer er grote bedragen mee gemoeid zijn, wordt er vaak wel een BKR-toetsing gedaan, en dat is dan ook de reden dat het bij minileningen vaak om relatief lage bedragen gaat. Bij het aanvragen van doorlopend krediet, een persoonlijke lening, een hypotheek of een creditcard wordt wel altijd een BKR-toetsing gedaan. Wanneer je negatief BKR-geregistreerd bent, kom je dus niet voor deze vormen van krediet in aanmerking.