Het kan altijd voorkomen dat je met spoed geld nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je even wat krap bij kas zit zo vlak voor de uitbetaling van je salaris. Of is het simpelweg gewoon een dure maand geweest en heb je last van een saldodip. Het lenen via een bank of andere instanties kan echter vaak veel tijd en administratie kosten, en wanneer je met haast geld nodig hebt, heb je die tijd niet. Wanneer je met spoed geld nodig hebt, kan dit veelal via een minilening.

Wat is een minilening?

Een minilening is een lening tot 1.000 euro die je vaak binnen een korte termijn terug moet betalen. Vaak ligt deze termijn zo rond een maand tot 45 dagen. Het voordeel van een dergelijke lening is dat je je geld snel hebt, je dit bedrag inclusief rente flexibel terug kunt betalen, dat de rente vaak laag is en dat het aanvragen van deze lening vaak erg makkelijk is. Zelfs als je een negatieve BKR-registratie hebt, kan je gewoon een minilening aanvragen.

Lenen met spoed

Wanneer je echt krap bij kas zit en met spoed geld nodig hebt, kan je door middel van een minilening al binnen 20 minuten het benodigde bedrag op je rekening hebben. Op deze manier zou je dus nog op dezelfde dag een belangrijke betaling kunnen voldoen en kan je voorkomen dat eventuele betalingsverplichtingen hoger oplopen en je uiteindelijk nog hogere bedragen zal moeten terugbetalen.

Flexibiliteit

Een minilening is er vooral om mensen te helpen wanneer zij financieel krap bij kas zitten en dringend geld nodig hebben. Deze lening is dan ook erg flexibel; wanneer je weer geld hebt, betaal je de lening terug. Veelal is dit binnen 15 tot 45 dagen. Binnen deze termijn heb je vaak je volgende salaris alweer binnen en kan je het geleende bedrag inclusief rente dus gemakkelijk terug betalen. Daarnaast is de rente van een minilening relatief laag. Vaak is dit minder dan 15 procent op jaarbasis, wat overeenkomt met een paar euro aan rente per maand. Zeker wanneer je gelijk aflost, kost deze lening je dus bijna niks.

Voorwaarden

Aan het aanvragen van een minilening zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo wordt er onder andere een eis gesteld aan je inkomen. Het minimale maandinkomen waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een minilening met spoed, is 1.000 euro. Vaak kom je nog wel in aanmerking voor een klein bedrag wanneer je net onder de 1.000 euro per maand verdient, maar wanneer je fors minder verdient, is de kans op een minilening klein. Een verdere voorwaarde is dat je in Nederland woont, een Nederlandse bankrekening hebt, een e-mailadres en een mobiele telefoon met Nederlands telefoonnummer hebt. Het aanvragen van een minilening verloopt meestal via sms. Je telefoonnummer wordt dus gebruikt om je op de hoogte te houden van de vorderingen van je aanvraag. Tot slot is het hebben van een negatieve BKR-registratie geen probleem. Hierop wordt niet gecontroleerd bij het aanvragen van een minilening.