Voor mensen die negatief BKR-geregistreerd staan of die snel een relatief laag bedrag willen lenen, biedt een minilening uitkomst. Het lenen van kleine geldbedragen komt bovendien steeds vaker voor, bijvoorbeeld door mensen die tijdelijk krap bij kas zitten omdat ze een dure maand hebben gehad. Via een minilening kan je tot maximaal 1.000 euro lenen. Daarnaast is het ook mogelijk om bedragen van slechts 50 of 100 euro te lenen.


Ferratum

logo-ferratum

Informatie Ferratum
Maximale looptijd 45 dagen
Storting binnen 24 uur (!)
Lenen zonder BKR mogelijk
Lenen van 100 tot 800 euro

NU AANVRAGEN! (TIP)


Saldodipje

saldodipje

 

 

Informatie Saldodipje
Lenen tussen de 100 en 1500 euro
Lenen zonder BKR-registratie mogelijk!
Maximale looptijd

NU AANVRAGEN!


Daling in het aantal kredietverstrekkers

Vlak na de komst van de minilening in Nederland waren er veel kredietverstrekkers die minileningen aanboden aan de consument. Er was sprake van marktwerking; het aanbod steeg, waardoor de koste voor een kleine lening erg hoog werden. Op deze manier werd het vrijwel onbetaalbaar om een minilening af te kunnen sluiten, en daar bovenop kwamen dan ook nog hoge administratiekosten en de rente. Op dit punt heeft het AFM ingegrepen en zijn er regels opgesteld voor verstrekkers van minileningen. Dit heeft het voor de consument veel gunstiger gemaakt om een minilening af te sluiten.

Ferratum en Cashper

Anno 2016 zijn er nog maar enkele verstrekkers van minileningen actief. De bekendste twee zijn Cashper en Ferratum. Zij bevinden zich al langere tijd op de financiële markt en worden dan ook gezien als betrouwbare partijen om een minilening bij af te sluiten. Wie de goedkoopste aanbieder is, is afhankelijk van je eigen situatie. Factoren die hierin meespelen zijn het feit of je een BKR-registratie hebt, of je wilt lenen zonder loonstrook, de hoogte van het bedrag dat je wilt gaan lenen en wat de looptijd van de lening zal zijn.

Het vergelijken van aanbieders

Wanneer je een minilening af wilt sluiten, is het verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken. Als je goed weet waar je op moet letten, hoeft dit niet eens zoveel tijd in beslag te nemen. Lees de voorwaarden van minileningen bij de desbetreffende verstrekkers goed door en vraag offertes aan bij de kredietverstrekkers waar je een goed gevoel bij hebt. Door de kredietverstrekkers te vergelijken kan je geld besparen kan je lening tegen goede voorwaarden. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of de kredietverstrekker jou een minilening kan aanbieden gezien jouw situatie. Wanneer je bijvoorbeeld wilt lenen zonder vast inkomen, dan doe je er goed aan om een kredietverstrekker te zoeken die je een lening zal verstrekken zonder vast contract.

Voorwaarden verschillende aanbieders

De verschillende aanbieders van minileningen hebben allen andere voorwaarden en diensten. Bij Cashper kan je vanaf 21-jarige leeftijd 100 tot 600 euro lenen, op voorwaarde dat je in Nederland woonachtig bent en een netto inkomen hebt van meer dan 900 euro per maand een minilening afsluiten. Ferratum biedt een minilening aan van 100 tot 800 euro. Hierbij is de eis dat je een vast inkomen hebt van 1.000 euro netto per maand en dat je je in de leeftijdscategorie van 21 tot 69 jaar bevindt. Daarnaast zijn er nog een aantal andere aanbieders, zoals KredietSpotter en A-Krediet, die verder weinig eisen of voorwaarden stellen. Hier kan je echter relatief lage bedragen lenen, van maximaal 500 euro.