Een lening afsluiten kan voor van alles ideaal zijn

Ben je van plan om geld te lenen of een minilening aan te vragen maar weet je niet zo goed waar te beginnen en hoe dit te doen? Wil je bijvoorbeeld op reis, geld voor jouw studie of voor de aankoop van een materieel product als een auto of een huis en daarvoor wil je graag geld lenen? Kijk dan op de diverse sites van banken voor leningen die je eventueel voor jouw huis af zou kunnen sluiten. Ben je nog student? Kijk dan op de site van DUO als je voor een studiereis, jouw studie of voor een uitwonende beurs geld zou willen lenen. Op de site kun je voorwaarden inzien, informatie inzien en de rechten en plichten bij afspraken bekijken.

Er zijn diverse instanties die geld uitlenen

Geld lenen is geen pretje om te doen maar soms is het nodig. Iedere instantie die geld uitleent, of dat nu een bank, DUO of Wehkamp is, heeft bepaalde voorwaarden voor het uitlenen van geld of bepaalde tarieven of kortingen. Ook verstrekken ze bepaalde rechten en plichten aan de lener. Laat je hiervan op de hoogte brengen door de sites van gelduitleeninstanties te raadplegen. Neem eventueel contact op met de klantenservice voor al jouw vragen.

Weet waar je mee bezig bent als je geld leent

Check altijd goed de voorwaarden en maak duidelijke afspraken met de geldlener. Vraag ook om wat voor een soort type lening het gaat. Is het met onderpand? Of betreft het een lening waarbij je maandelijkse kosten moet betalen als je bijvoorbeeld een auto ergens over wilt kopen en in termijnen wilt betalen. Doe altijd zaken met iemand die je vertrouwt en zorg ervoor dat je met zekerheid de rente zult terugbetalen en het bedrag later zult aflossen of terugbetalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *