Waar kan ik mijn BKR-registratie opvragen?

Bij het lenen van een groot geldbedrag (+1500€) is het aannemelijk dat je wordt getoetst bij de stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). Als consument kun je positief, maar ook negatief geregistreerd staan bij deze stichting. Zodra je een betalingsachterstand hebt op één of meerdere leningen, dan krijgt je van deze stichting een negatieve BKR-registratie.

Om je BKR-registratie op te vragen kun je kiezen voor een tweetal mogelijkheden

Mogelijkheid 1

Mogelijkheid 1: Ga naar je eigen bank waar je een lening hebt en vraag het ‘aanvraagformulier BKR-gegevens’ aan bij de lokale financiële instelling. Nadat je dit formulier hebt ontvangen vul je hem thuis naar werkelijkheid in. Je bent verplicht om een identificatieformulier mee te nemen bij het versturen van dit formulier naar de stichting. Jouw bank zal je gegevens doorsturen naar de stichting BKR en zal binnen 7 dagen een brief sturen van je huidige situatie.

Mogelijkheid 2

Een online aanvraag van je BKR-registratie is vrij lastig, aangezien jij je online dient te identificeren. Via de nieuwe pagina van de stichting BKR krijg je echter wel de mogelijkheid om deze aanvraag online te verrichten. De postbode zal je vragen om je te identificeren om fraude tegen te gaan. Het aanvragen van je BKR-registratie kost je een eenmalige bijdrage van om en nabij de vijf euro. De mogelijkheid bestaat ook om een jaar lang je eigen gegevens in te zien en om te kijken welke instelling jouw gegevens heeft opgevraagd. Het Premium pakket van de stichting BKR is daar een goed voorbeeld van. Dit kost men 12,50€.

Minikrediet

Een minikrediet aanvragen zonder bkr toetsing is mogelijk bij verschillende aanbieders in Nederland. Daarvoor verwijzen je door naar de pagina van minilening zonder bkr aanvragen.